Masajın endikasyonları nelerdir? Masajın endikasyonları nelerdir?, Spor masajının endikasyonları nelerdir?, Masaj hangi durumlarda yapılır?, Masajın temel amacı nedir?, Masajın etkileri nelerdir?
Masajın endikasyonları nelerdir?
Spor masajının endikasyonları nelerdir?, Masajın Klinik Endikasyonları
Bel ve boyun problemleri, nörolojik problemler, ortopedik problemler, yumuşak doku problemleri, pulmoner problemler, obstetrik ve jinekolojik problemler ve psikolojik problemler sıklıkla masajın kullanıldığı durumlardır.
Spor masajının endikasyonları nelerdir?
Spor masajının endikasyonları nelerdir?,
Masajın Klinik Endikasyonları Bel ve boyun problemleri, nörolojik problemler, ortopedik problemler, yumuşak doku problemleri, pulmoner problemler, obstetrik ve jinekolojik problemler ve psikolojik problemler sıklıkla masajın kullanıldığı durumlardır. Masaj hangi durumlarda yapılır?
Masaj hangi durumlarda yapılır?,
Genellikle ağrıyı yönetmek, iltihaplanmayı azaltmak, dolaşımı iyileştirmek, sinir sıkışmasını azaltmak, sindirimi iyileştirmek, esnekliği artırmak veya diğer sağlık sorunlarını tedavi etmek için kullanılır. Masajın temel amacı nedir?
Masajın temel amacı nedir?,
Masaj, yumuşak dokuları mekanik olarak uyararak vücutta fizyolojik ve psikolojik etkiler yaratan bir tedavi yöntemidir. Terapötik, diğer adıyla tıbbi masaj, vücudun doğal olarak sahip olduğu, kendini yenileme ya da iyileştirme özelliğini harekete geçirir. Masajın etkileri nelerdir?
Masajın etkileri nelerdir?,
Masaj, bağışıklık sistemini güçlendirir, enerji seviyelerini artırır, uyku kalitesini iyileştirir ve genel bir denge ve uyum hissiyatı yaratır. İyi bir masaj, vücuttaki kan akışını artırarak oksijen ve besin maddelerinin daha hızlı taşınmasını sağlar. Bu da kalp ve damar sağlığını koruma açısından önemlidir. Masaj endikasyonları nedir?
Masaj endikasyonları nedir?,
Masajın Klinik Endikasyonları
Bel ve boyun problemleri, nörolojik problemler, ortopedik problemler, yumuşak doku problemleri, pulmoner problemler, obstetrik ve jinekolojik problemler ve psikolojik problemler sıklıkla masajın kullanıldığı durumlardır. Masaj çeşitleri nelerdir?
Masaj çeşitleri nelerdir?,
Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ve uygulanan masaj çeşitleri arasında klasik İsveç masajı, antistress masaj, medikal masaj, aromaterapi masaj, boyun masajı, sırt ve bel masaj, spor masajı ve ayak masajı yer alır. Masaj kimlere uygulanmaz?
Masaj kimlere uygulanmaz?,
'Deri enfeksiyonu, damar tıkanıklığı, kırık tespit edilen hastalar, kan sulandırıcı ilaç kullanan ya da kanser tespit edilen hastalarda da masaj uygulaması yapılmamalı. Gebelikte ise masaj uygulanacak bölge, uygulanma şekli ve şiddeti uygulama öncesinde mutlaka hekime danışılmalı. Hangi bölgelere masaj yapılmaz?
Hangi bölgelere masaj yapılmaz?,
Riskli bölgelere verilebilecek bazı örnekler göz çukurları, bel kemiği, boğaz, göğüs kemiğinin uç kısımları, son kaburga ve kalça kemiği arasındaki yumuşak dokular, diz ve dirsek üzerinden geçen ulnar sinir olabilir. Buna ek olarak bazı özel durumdaki kişiler ve hastalar da evde masaj yaptırmamalıdır. Hangi durumlarda sırt masajı uygulanır?
Hangi durumlarda sırt masajı uygulanır?,
Sırt masajı özellikle baş ağrısı, boyun ve sırtın üst kısmında yaşanan ağrı için oldukça ideal bir uygulamadır. Aynı zamanda sırt masajı yaptırmak uyku kalitesini artırmaya yardımcı olur ve stres hormonu olan kortizol seviyelerini azaltır. Masajın genel ilkeleri nelerdir?
Masajın genel ilkeleri nelerdir?,
Temel Masaj Kuralları:
Masaj asla can yakmamalı, acı vermemelidir. Bu durumda hemen bırakılmalıdır. Bel kemiğine hassaslığından dolayı asla bastırılmamalı, doğrudan üzerine masaj yapılmamasına özen gösterilmelidir. Masaj yapılan gıdıklanıyorsa, masaj daha yavaş yapılmalı ve derin uygulanmalıdır.