Masajın dikkatle uygulanması gereken durumlar nelerdir? Masajın dikkatle uygulanması gereken durumlar nelerdir?, Hangi durumlarda masaj uygulanmaz?, Masaj yaparken nelere dikkat edilmeli?, Masajın endikasyonları nelerdir?, Masaj kimlere uygulanmaz?
Hangi durumlarda masaj uygulanmaz?
Hangi durumlarda masaj uygulanmaz?,
Kimlere masaj yapılmaz ? Omurilik rahatsızlıklarında, kalp ve damar tıkanıklıklarında, açık yarası olanlarda, kas tendon kopma sorunlarında,1 ve 2. derece yanıklarda, bulaşıcı cilt hastalıkları, vs gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir. Masaj yaparken nelere dikkat edilmeli?
Masaj yaparken nelere dikkat edilmeli?,
Masajın Klinik Endikasyonları
Bel ve boyun problemleri, nörolojik problemler, ortopedik problemler, yumuşak doku problemleri, pulmoner problemler, obstetrik ve jinekolojik problemler ve psikolojik problemler sıklıkla masajın kullanıldığı durumlardır. Masajın endikasyonları nelerdir?
Masajın endikasyonları nelerdir?,
'Deri enfeksiyonu, damar tıkanıklığı, kırık tespit edilen hastalar, kan sulandırıcı ilaç kullanan ya da kanser tespit edilen hastalarda da masaj uygulaması yapılmamalı. Gebelikte ise masaj uygulanacak bölge, uygulanma şekli ve şiddeti uygulama öncesinde mutlaka hekime danışılmalı. Masaj kimlere uygulanmaz?
Masaj kimlere uygulanmaz?,
Riskli bölgelere verilebilecek bazı örnekler göz çukurları, bel kemiği, boğaz, göğüs kemiğinin uç kısımları, son kaburga ve kalça kemiği arasındaki yumuşak dokular, diz ve dirsek üzerinden geçen ulnar sinir olabilir. Buna ek olarak bazı özel durumdaki kişiler ve hastalar da evde masaj yaptırmamalıdır. Hangi bölgelere masaj yapılmaz?
Hangi bölgelere masaj yapılmaz?,
Masaj kimlere, hangi durumlarda uygulanmaz? - YouTube. Masaj grip, soğuk algınlığı gibi akut hastalıklar sırasında uygulanmaz. Düşük veya yüksek tansiyon problemi olan, damar rahatsızlıklarından şikayetçi olan kişilerde masaj uygulanmaz. Bacak masajı hangi durumlarda yapılmaz?
Bacak masajı hangi durumlarda yapılmaz?,
Shiatsu masajı, rahat hissetmek ve stresi, acıyı ve gerginliği azaltmak isteyenler için en iyisidir. Japon masajıdır: duygusal ve fiziksel sakinliği ve rahatlamayı teşvik eder. stresi, kaygıyı ve depresyonu hafifletmeye yardımcı olur. En çok rahatlatan masaj hangisi?
En çok rahatlatan masaj hangisi?,
Masaja başlamadan önce kişiler mutlaka ılık bir duş alarak hem temizliklerinin sağlanmasını hem de masaja ön hazırlıklar yapılmasını sağlarlar. · Temiz Ortam; Masaj yapılacak ortam önceden temizlenmiş ve mutlaka havalandırılmış olmalıdır. Masaj sırasında kişilerin vücutlarında gözenekler açılmaktadır. Kaç çeşit masaj tekniği vardır?
Kaç çeşit masaj tekniği vardır?,
Temel Masaj Kuralları:
Masaj asla can yakmamalı, acı vermemelidir. Bu durumda hemen bırakılmalıdır. Bel kemiğine hassaslığından dolayı asla bastırılmamalı, doğrudan üzerine masaj yapılmamasına özen gösterilmelidir. Masaj yapılan gıdıklanıyorsa, masaj daha yavaş yapılmalı ve derin uygulanmalıdır. Masajdan önce ne yapılmalı?
Masajdan önce ne yapılmalı?,
Tüm vücut masajı 30-45 dakika sürmelidir. Bölgesel masajlar ise 15-20 dakika uygulanabilir. Bu süre hastaya yapılacak masaj türü ve endikasyonuna bağlıdır. Tedavinin sıklığı dokulardaki patolojik bulgulara, hastanın genel sağlık durumuna ve verdiği yanıta göre değişebilir. Masajın genel ilkeleri nelerdir?
Masajın genel ilkeleri nelerdir?,
Masaj; cildi, kasları, tendonları ve bağları bastırmak, ovalamak ve manipüle etmek için kullanılan genel bir terimdir. Masajın yapılışı, hafif dokunuştan derin basınca kadar değişebilir ve uygulama tekniğine göre birçok farklı masaj türü vardır.