Masajın yan etkileri nelerdir? Masajın yan etkileri nelerdir?, Masajın vücuttaki etkileri nelerdir?, Masaj yaptırmak sağlıklı mı?, Hangi bölgeye masaj yapılmaz?, Masaj kimlere yapilmaz?
Masajın yan etkileri nelerdir?
Masajın vücuttaki etkileri nelerdir?, Dr. Sena Tolu, eğitimsiz kişiler tarafından yapılan masaj uygulamalarının özellikle kemik erimesi, omurgada kireçlenme, bel ve boyun fıtığı hastalarında omurga kırıkları, sinir yaralanmaları, felç ve kalıcı sakatlıklara neden olabileceğini belirtti.
Masajın vücuttaki etkileri nelerdir?
Masajın vücuttaki etkileri nelerdir?,
Dr. Sena Tolu, eğitimsiz kişiler tarafından yapılan masaj uygulamalarının özellikle kemik erimesi, omurgada kireçlenme, bel ve boyun fıtığı hastalarında omurga kırıkları, sinir yaralanmaları, felç ve kalıcı sakatlıklara neden olabileceğini belirtti. Masaj yaptırmak sağlıklı mı?
Masaj yaptırmak sağlıklı mı?,
Masaj, bağışıklık sistemini güçlendirir, enerji seviyelerini artırır, uyku kalitesini iyileştirir ve genel bir denge ve uyum hissiyatı yaratır. İyi bir masaj, vücuttaki kan akışını artırarak oksijen ve besin maddelerinin daha hızlı taşınmasını sağlar. Bu da kalp ve damar sağlığını koruma açısından önemlidir. Hangi bölgeye masaj yapılmaz?
Hangi bölgeye masaj yapılmaz?,
Düzenli masaj, genel sağlık durumunu iyileştirir, rahatlama sağlar, kas gerginliğini azaltır, anksiyete ve gerginliği azaltır, sağlıklı kişilerde sağlığın korunmasını destekler ve vücut-zihin-ruh sağlığı dengesini korur. Tüm vücut masajı 30-45 dakika sürmelidir. Masaj kimlere yapilmaz?
Masaj kimlere yapilmaz?,
Riskli bölgelere verilebilecek bazı örnekler göz çukurları, bel kemiği, boğaz, göğüs kemiğinin uç kısımları, son kaburga ve kalça kemiği arasındaki yumuşak dokular, diz ve dirsek üzerinden geçen ulnar sinir olabilir. Buna ek olarak bazı özel durumdaki kişiler ve hastalar da evde masaj yaptırmamalıdır. Masajdan sonra vücutta ağrı olur mu?
Masajdan sonra vücutta ağrı olur mu?,
Kimlere masaj yapılmaz ? Omurilik rahatsızlıklarında, kalp ve damar tıkanıklıklarında, açık yarası olanlarda, kas tendon kopma sorunlarında,1 ve 2. derece yanıklarda, bulaşıcı cilt hastalıkları, vs gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir. Hangi durumlarda masaj yapılması sakıncalı?
Hangi durumlarda masaj yapılması sakıncalı?,
Masajdan sonra, biraz sertlik veya acı hissedebilirsiniz, ancak birkaç gün içinde bu ağrı azalmalıdır. Endişeniz varsa veya masaj yaptıktan sonra ağrı hissederseniz, masaj terapistinize danışın. Masajdan sonra su içmek metabolik atıkların dokulardan atılmasına yardımcı olabilir. En çok rahatlatan masaj hangisi?
En çok rahatlatan masaj hangisi?,
'Deri enfeksiyonu, damar tıkanıklığı, kırık tespit edilen hastalar, kan sulandırıcı ilaç kullanan ya da kanser tespit edilen hastalarda da masaj uygulaması yapılmamalı. Gebelikte ise masaj uygulanacak bölge, uygulanma şekli ve şiddeti uygulama öncesinde mutlaka hekime danışılmalı. Masaj haftada kaç kez yapılır?
Masaj haftada kaç kez yapılır?,
Shiatsu masajı, rahat hissetmek ve stresi, acıyı ve gerginliği azaltmak isteyenler için en iyisidir. Japon masajıdır: duygusal ve fiziksel sakinliği ve rahatlamayı teşvik eder. stresi, kaygıyı ve depresyonu hafifletmeye yardımcı olur. Masaj yaparken derin basınç yapıldığında vücutta ne olur?
Masaj yaparken derin basınç yapıldığında vücutta ne olur?,
Haftada bir kez veya iki haftada bir masaj yaptırmak, stresi azaltabilir, rahatlamanızı sağlayabilir ve genel iyilik halinizi artırabilir. Kas Gerginliği ve Ağrı: Fiziksel aktiviteler veya çalışma koşulları nedeniyle kas gerginliği veya ağrı yaşıyorsanız, masaj düzenli olarak yapılabilir. Masaj yaparken nelere dikkat edilmeli?
Masaj yaparken nelere dikkat edilmeli?,
Diğer masaj türlerine göre çok daha yavaş hareketlerle, yavaş yavaş artan basınçla derin doku masajı başlar. Spazmlar gevşedikçe kan dolaşımı rahatlar, vücutta biriken ödem ve toksinlerin atımı hızlanır. Derin doku masajında uygulama tüm vücuda yapılsa da masajın yoğunluğu ağrılı ya da problemli bölgede yoğunlaşır.